Bosnyák Viktória regényei

tunderboszorkany

A Még hogy mi nem olvasunk! 6. osztályosoknak szóló programsorozat 3. foglalkozása

Jóhegyi Laciról első látásra bárki megmondhatja, hogy nem az iskolai focicsapat sztárjátékosa, de még csak nem is a helyi természetjárók kiválósága. Sokkal inkább megállja a helyét az a megállapítás, miszerint ő egy könyvmoly.
Mindezek ismeretében nem csoda, hogy a nyári szünet végét jelentő évnyitóra, amelyre a Békés Utcai Általános Iskolában került sor, Laci sápadtfehér bőrszínnel és zörgő csontokkal állított be, hogy megkezdje a negyedik tanévet. És már rögtön az elején vészhelyzetbe is került.
No nem azért, mintha a többiek, akik napbarnított bőrrel, a szabadban eltöltött mindenféle tevékenységtől megizmosodva jelentek meg, bántani akarták volna, egyszerűen csak nem hozott magával semmi tűrhető olvasnivalót. Ami az ő szóhasználatában annyit jelent, hogy nincs nála olyan könyv, amit kényelmesen begyűrhet a pólója alá, és így feltűnés nélkül beviheti az éppen aktuális órára, ahol aztán a pad rejtekében nyugodtan belefeledkezhet.(Tovább… ekultura.hu)

Bosnyák Viktória könyvei felhőtlen szórakoztatást nyújthatnak gyermekolvasói számára: világában könnyen tájékozódhatnak, otthon érezhetik magukat. A regények humora, nyelvi játékai fejlesztenek, és bizton számíthatnak sikerre.

Előadó: Juhász Orsolya

  • Általános Iskola, Balástya
    2013. március 13.

 

Kapcsolódó képek:

Share

Hozzászólások lezárva.