Könyvajánló – Niccoló Ammaniti: Én nem félek

en_nem_felek

Az Európa Kiadó néhány éve folytatta Modern Könyvtár sorozatát, melyben fiatal szerzők, színvonalas, kortárs témáról szóló regényeit adja ki. Ezek a magyarul első kiadásban megjelenő regények méltán népszerűek az olvasók körében. Ilyen szerző Ammaniti is, aki fiatal kora ellenére rendkívül izgalmas regénnyel lepte meg olvasóit.

Egy rendkívül forró nyári napon egy dél-olaszországi kis falu határszélén álló omladék ház pincéjében Michele iszonytató felfedezést tesz. Annyira megrémül attól, akit ott talál, hogy el sem meri mondani társainak.

Apja, aki kamionos, sokat van úton, mindig fáradtan tér haza, így vele sem tudja megosztani nyomasztó félelmetes titkát. Michele titokban többször visszatér az üregbe. Rémületén mindig felülkerekedik a segíteni akarás.

Eközben otthon is furcsa dolgok történnek. Egy szörnyű történet dereng fel Michele előtt, melyhez saját családjának is köze van. Sikerül-e megbirkóznia ennyi titokkal, és sikerül-e kimenekítenie az üreg szenvedő foglyát a halálos veszedelemből? A félelem arcait a gyerekek világában úgy mutatja be, hogy felnőttként is beleborzongunk.

Ha tetszett Önnek ez a regény olvassa el, a rendkívüli izgalmakat kínáló Magammal viszlek és az Én és te című regényeit is.

Share

Hozzászólások lezárva.