Nógrádi Gábor a szegedi Somogyi-könyvtárban

nogradi_gabor
Május 5-én, hétfőn délután fél 3-tól sok-sok gyermek (és felnőtt) nagy kedvence, Nógrádi Gábor találkozik olvasóival a szegedi Somogyi-könyvtár Gyermekkönyvtárában. (Szeged, Dóm tér 1–4.)

“Gyerekkori naplójegyzeteim szerint mindig költő, illetve író akartam lenni, de ezt nem mertem akkoriban bevallani.
Hetedik-nyolcadik osztályban mindenkinek azt mondtam, hogy újságíró leszek. Azt könnyebben elfogadták. Ehhez a foglalkozáshoz sem vezetett azonban könnyű út. Nagy kacskaringók után, huszonkilenc évesen kerültem az Új Tükör című kulturális magazin szerkesztőségébe, és újságíró voltam 16 évig… Az álmok majdnem mindig megvalósulnak, ha nagyon akarjuk…” (nogradi.hu)

Az elmúlt negyven évben öt verseskötete, húsznál több ifjúsági könyve jelent meg, és írt számos hangjátékot, tévéjátékot és filmet is – olvashatjuk a Móra Kiadó honlapján.

A népszerű televíziós műsor, a Ridikül weblapján a legfrissebb sikerekről is olvashatunk: 2013-ban a könyvhét nyitónapján adták át az IBBY Év Gyermekkönyve 2012 díjait. Nógrádi Gábor több évtizedes írói munkássága elismeréséül életműdíjat vehetett át. Ugyanebben az évben a felnövekvő nemzedék irodalmi műveltségének alakításáért végzett kiemelkedő munkásságáért Nógrádi Gábor írónak ítélték oda a Janikovszky Éva-díjat.

Kapcsolódó képek:

Share

Hozzászólások lezárva.