Ki? Mennyit? Hogyan? És egyáltalán…

fiatalok_konyv

2014 elején ismét néhány internetes ajánlat az olvasásról, olvasási szokásainkról (ha egyáltalán beszélhetünk ilyesmiről) …

A Napi Gazdaság által említett külföldi felmérések kevés jóval biztatnak.

És hogy látjuk itthon? “Sokan gondolják, hogy a mai világban a fiatalok semmit nem akarnak olvasni – Hadas Krisztina és Réz András azonban sokkal pozitívabban látja a problémát. Hadas Krisztina szerint nem az a kérdés, hogy olvasnak-e a fiatalok, hanem az, hogy mit: ugyanis jobb, ha a ma divatos vámpír-regényeket vagy sci-fiket kedvelik, a hangsúly az olvasáson van.” (Tovább: napimama.hu)

“Egy jó könyv információval szolgál, szórakoztat, kikapcsol, tehát nemcsak okosodunk, bővíti a szókincsünket is, ami valljuk be, ránk fér. Leghasznosabb időtöltés, megdolgoztatja a fantáziánkat, elrepít olyan helyekre, ahol még sosem jártunk, más karakter bőrébe bújhatunk, új nézőpontot ismerhetünk meg.” – A Lícium Médiaportál szerint is olvasnak a fiatalok, csak másképp, máshogyan.

A magyar fiatalok alig 7 százaléka olvas naponta, ami elkeserítő mindenki számára – olvassuk a Cultura.hu oldalon. Az olvasás és a hozzá kapcsolódó programok rendkívül hasznosak, ezért a közeljövőben olvasásnépszerűsítő programokkal és pályázatokkal kívánják megszólítani a fiatalokat.

Kapcsolódó képek:

Share

Hozzászólások lezárva.