“… na de hogyan veheted rá a gyereket?”

szulo_gyerek_konyv

A júliusi nagy véghajrában íme két friss netes ajánlat arról, hogyan terelgessük eddig nem olvasó gyermekünket a könyvek varázslatos világa felé, illetve arról, hogy mikor és mivel kezdjük mindezt a legkisebbeknél:

“Az, hogy egy gyermek szívesen olvas-e, természetesen függ a személyiségétől is, de legalább ekkora szerepe van a szülők, a közvetlen környezet példamutatásának. Ha téged csak nagy ritkán lát könyvvel a kezedben, a férjed pedig inkább filmeket néz vagy számítógépezik, nehezen várható el a gyerektől, hogy magától olvasni kezdjen. Közhely, de a mai rohanó, zajos életünk amúgy sem kedvez a csendes elvonulásnak, amit egy könyv olvasása jelent: ha mindig szól a háttérben valami, akkor eleve könnyebb arra figyelni, mint elmerülni egy jó könyv világában…” (Tovább: life.hu)

“Nem kell sokáig halogatni a dolgot, egészen pici korban megkaphatja a baba az első könyvét. Amikor a szülő kezéből már kivenné a csöppség a könyvet, akkor már nyugodtan lehet neki is sajátja. Hadd lapozgassa, nézegesse a könyvet (sokszor a szájába is akarja venni, kicsit megrágcsálni)! Lehet, hogy még nem is tud beszélni, de már kíváncsi, hogy mi van a képen, mutogatja a szép színes rajzokat. Ilyenkor mindig segíts neki, nevezd meg, mit lát a képen! Kicsit mesélj is róla (milyen színű, milyen ruhája van, mit csinál, stb)!” (Tovább: sracnevelde.hu)

Kapcsolódó képek:

Share

Hozzászólások lezárva.