Könyvajánló – Helena Marten: A kávé illata

kave_illata

Van egy szabad hétvégéjük? Akkor fészkeljék be magukat egy nyugodt sarokba és adják át szívüket-lelküket ennek a kedves történetnek.
Szomorú eseménnyel, Johanna férjének halálával indul a cselekmény. Így válik egycsapásra a Kávémalom tulajdonosává ez a fiatal, szeretetre méltó teremtés, aki egyben férje árván maradt lányainak fogadott édesanyja is.
Az új tulajdonost azonban a helyi férfitársadalom nem nézi jó szemmel. Frankfurtban az Alten Markton álló kávézó tulajdonosa folyamatos támadások és cselszövések középpontjában találja magát. Az irigykedők bosszúja elől el kell hagynia Frankfurtot. Velencéig, majd Isztambulig sodorja az élet.
De sem a megszerzett gazdagság, sem a kávé illata nem feledteti vele igazi otthonát hogy csak egy hely létezhet, ahol a boldogságot megtalálhatja. Magával ragadó a bátor Johanna  és tiltott szerelme, Gabriel története.
Az izgalmas és meseszerű történetszövés mellett festői képet kapunk az 1730-as évek Frankfurtjáról, Velencéjéről, az itt élő emberek életéről. Sok érdekességet olvashatunk a kávékészítés művészetéről és a korabeli kávéházakról.

Ha tetszett Önnek ez a regény, nézzen utána a General Press Regényes történelem című sorozatának a Somogyi-könyvtárban!

Kapcsolódó képek:

Share

Hozzászólások lezárva.